søndag 3. januar 2010

Før avreise

Velkommen skal du være til vår lille Berkeley-blogg! Vi vil prøve vårt beste for å få skrevet oppdateringer her inne mens vi er i statene, og vi håper at familie, venner og bekjente vil følge med :)

For omtrent 17 uker siden var vi på et informasjonsmøte om utveksling ved UCB, og siden da har det gått slag i slag med forberedelser. Det hele begynte med søknader i øst og vest til diverse instanser. Èn søknad måtte selvsagt sendes til UCB, og den var faktisk såpass omfattende at NTNU hadde satt opp et møte kun for veiledning til denne. Videre måtte vi søke om midlertidig støtte hos Lånekassen, samt søke om forhåndsgodkjenning av fagene som vi eventuelt skulle ta ved UCB.


Tirsdag den 6. Oktober var gledens dag, da vi begge to fikk beskjed om at studieplassene var i boks - hurra! Endelig var vi sikker på hvor vi skulle oppholde oss neste semester, og endelig kunne vi begynne å glede oss - for real! Vi bestilte flybilletter, fylte ut enda flere søknadsskjemaer, betalte diverse gebyrer, og booket til slutt hver vår avtale hos Den Amerikanske ambassade. Besøket gikk forresten veldig fint (til tross for at vi måtte snakke med engelsk-talende resepsjonister, noe som vi hadde gruet oss litt til), og passet har nå kommet i posten med godkjent visum for fem måneder inkludert. Det ryktes at man kan oppholde seg i statene en ekstra måned etter at visumet er utgått, så det spørs om det kanskje blir et par-tre uker med ferie etter at skolesemesteret er over. Tommel opp!


Nå er det under fem døgn til avreise, og det gjenstår fortsatt mye "arbeid". Foruten avbestillinger av diverse post og bestillinger av ymse forsikringer, er kanskje pakking av kofferten den største jobben. Hvordan i huleste skal man klare å pakke èn koffert på maks 23 kg med klær, sko osv som skal holde til fem måneder med både sol og regn?! Spør du meg, så spør jeg deg. Har lest på nett at det er lurt å rulle klærne i kofferten, dersom du har flere tips - bring it on!

Vi har feiret jul på hver vår kant av landet, og har egentlig ikke snakket så veldig mye sammen den siste tiden om det kommende semesteret. Først i dag fikk vi en halvtime på telefonen, og den besto for det meste av "åååh, tenk", "ja, jeg veeeet", "det blir så gøøøøy", "gud, som jeg gleder meg" og "iiiiiiiiik". Vi gleder oss, rett som det er! Førstkommende fredag kl 11:05 reiser vi med Continental Airlines fra Gardermoen til New York. Der har vi et "opphold" på litt over to timer, før vi så reiser videre til final destination; San Fransisco. Siden vi enda ikke har funnet sted å bo, planlegger vi å overnatte den første natta (og sikkert noen flere) på hotell/motell i SF/Berkeley. Dette blir så spennende, dere!
Gled dere til fortsettelsen, det gjør i hvert fall vi :)

2 kommentarer:

  1. Supert med blogg! Gled meg tel oppdateringe underveis! :D

    SvarSlett
  2. Ikke særlig misunnelig nei:P kjenner følelsen fra i fjor:) weeee:) Gleder meg til å følge med dere!

    SvarSlett