tirsdag 12. januar 2010

Husjakt og diverse

I dag er fjerde dagen hvor vi har våknet i fem-tiden og vært lys våken. Vi har med andre ord ikke klart å snu døgnet helt enda, men vi satser på at det kommer om ikke lenge. Heldigvis fant vi et sted som solgte "frokost" fra klokken 6:30 (det vil si et digert hvitt brød delt i to, fylt med blant annet noe som lignet på kebabkjøtt), så da slapp magen å rumle så lenge ;)


Vi forlot San Fransisco igår for å dra på visninger i Berkeley. I utgangspunktet hadde vi fem visninger, og alle på hver sin kant av byen. Vi stresset gate opp og gate ned med koffertene på slep, og det var tydelig at amerikanerne reagerte på at vi ikke tok taxi. To menn spurte til og med om de skulle kjøre oss til visningen, men vi takket nei, høflige (les:redde/skeptiske) som vi er.

Da vi kom frem til det første stedet var det en utrolig hyggelig, ung mann som møtte oss. Etterpå kjørte han oss til motellet vi skulle bo på, og på veien fikk vi en rekke anbefalninger av steder vi må besøke under oppholdet. Litt senere ble vi hentet av den neste personen som skulle vise oss noen steder han leier ut. Vi hadde egentlig ringt på en annonse med to rom, men utleieren ville ikke la oss bo der på grunn av det litt utrygge nabolaget. Dette sier jo bare sitt om hvor utrolig hyggelig og omtenksom amerikanerne er. Hvor mange utleiere i Norge ville gjort det samme?

På grunn av at vi likte den første leiligheten såpass godt (og ikke minst utleieren), takket vi ja til denne og avlyste resten av visningene. Vi feiret scoop`et med pizza på Tomatina, et veldig hyggelig sted med veldig hyggelige mennesker. Der avsluttet vi besøket med å gi kelneren ekstra tips i form av et stort hjerte med mynter. Nå har vi jo blitt vant til at det forventes 15-20 % med tips på spisesteder, men denne kelneren fortjente altså det lille ekstra (vi fikk blant annet gratis påfyll med brus x antall ganger). Vi planlegger å gjøre Tomatina til et av våre stamsteder, så da er det viktig å være hyggelig med betjeningen :)


Frem til nå har det kun vært en stor fryd å være i California, med unntak av tre episoder som er nevneverdig:

1. Søndag morgen våknet vi opp til meldinger om jordskjelv. Vi fant ut at skjelvet var et stykke utenfor SF, men det hadde allikevel vært merkbart. Scary!

2. Da vi hadde vår lille utflukt i SF, bestemte vi oss for å jogge opp en bakke. Plutselig hørte vi en amerikaner bak oss som sa: "Oh, wow! Those girls should eat more!". Seriously?!

3. Etter en liten runde på Macy`s, var vi på vei tilbake til hotellet da en uteligger kom gående mot oss og plutselig kastet opp rett foran øynene våre. Lovely!
PS. Vi har NESTEN vært med på innspilling av en episode med "Trauma"!!!

3 kommentarer:

 1. "Oh, wow! Those girls should eat more!"

  Haha.. ja, dokk veit jo at i USA så e det jo om å gjør at "baby got back".. :D

  Så bra at dokk fikk ordna dokk plass å bo :D congrats! :)

  SvarSlett
 2. heia!
  grattis med hus! håp det ikke blir ei sånn "skumle-ting-som skjer"-liste kvær dag. da blir mammen nevrøs,he he. gled meg til å besøke dåkker i mars! klem fra mamm

  SvarSlett
 3. Æg e så spent hele tida på updates fra dokker:D! Glede mæg til å se bilda av criben! Kos dokk og vær forsiktig me skumlingan! klemma!

  SvarSlett