søndag 10. januar 2010

San Fransisco på kryss og tvers

Da vi ankom San Fransisco med Bart-train igår, ble vi guidet frem til hotellet av en av byens hjemløse. Ikke bare fulgte han oss helt frem til døra, han sang for oss også. Ikke på amerikansk, men på siciliansk. Snakker om velkomst! Han er ikke det eneste mennesket uten hjem i hotellets nabolag, det kryr av dem i kvartalene bortenfor. Noen danser til musikk fra radioen, andre ligger på gata med skitne tepper over seg. I ettertid har resepsjonisten på hotellet advart oss mot å gå i den retningen vi kom fra, så derfor har vi siden prøvd å holde oss unna. Disse hjemløse virker stort sett harmløse i dagslys, men på kvelden er alt litt skumlere. Vi hadde for eksempel en liten episode igår kveld, hvor vi uheldigvis bommet litt på kvartalene og havnet midt i grøten av hjemløse og gangstere. Dere kan tro at pulsen steg hos oss begge, og vi prøvde febrilsk å finne en normal person som kunne forklare veien tilbake til hotellet. Det ordnet seg heldigvis til slutt :)

Etter at vi hadde fått rommet vårt i går på Hotel Embassy, dro vi på en liten runde i byen. Vi tittet i butikker, shoppet noen småting på Victoria`s Secret, og skaffet oss amerikanske high-tech mobiltelefoner. Nå kan vi ringe til hverandre (siden vi foreløpig ikke har fått flere venner med amerikanske nummer)- helt gratis. VELDIG PRAKTISK OG KJEKT :)


I dag bestemte vi oss for å dra på en liten sightseeing til fots her i SF. Med et lite kart i lomma fant vi frem til mange av byens severdigheter -helt på egenhånd. Vi besøkte blant annet China Town, Coit Tower, Pier 39, Fishermans Wharf, Fort Mason, Palace of Fine Arts Exploratorium, og helt til sist Golden Gate Bridge. Denne sightseeingen endte opp med å bli en fin liten spasertur på seks knappe timer ;) Etter at vi kom hjem har vi ringt litt rundt for å avtale visninger til i morgen. Vi har nådd frem til fem utleiere, så det blir spennende å se om vi får napp.


Så langt kan vi ikke si noe annet enn at denne byen er helt fantastisk! I hele dag har vi gått rundt og glist fra øre til øre, og vi tenker virkelig at vi har gjort det rette med å reise hit. Nå trenger vi bare en leilighet, så er vi klar for skolestart!
Blogges snart igjen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar