fredag 15. januar 2010

Siri og Iris = resident managers

Tirsdag formiddag møtte vi opp på North Berkeley properties som eier leilighetskomplekset hvor vi var på visning dagen før. Vi skrev under diverse kontrakter og betalte depositum og første husleie med sjekk, og vips så var leiligheten vår. Vi kunne faktisk flytte inn på dagen, tro det eller ei. Husleien er i utgangspunktet 1995 dollar, men siden vi påtok oss ansvaret som "resident managers" i komplekset slipper vi unna med 300 av dem. Resident managers kan vel sammenlignes med vaktmester på norsk, og vårt ansvar vil blant annet være å trille ut søppelet to dager i uka, varsle byrået/politet dersom det oppstår bråk av noe slag, låse opp dører hvis noen har glemt nøklene etc. Vi vurderer å trykke opp t-skjorter med tittelen på ryggen, slik at det ikke vil være noen tvil om hvem som er sjefen! Dette er med andre ord et ansvar som vi vil ta svært seriøst, og det vil selvfølgelig bli inkludert i våre fremtidige jobbsøknader.

Da vi overtok leiligheten var det kun tre møbler der; en sovesofa, en feltseng og et kjøkkenbord i marmor (som for øvrig står i stil med vårt flotte kjøkken i marmor). Disse møblene overtok vi av den forrige leieboeren, og vi var selvsagt veldig takknemlige. Allikevel kjente vi trangen etter å fylle leiligheten med litt mer stæsj, og nettopp derfor tok vi turen til det store kjøpesenteret, Target. Der kunne vi finne alt fra A-Å, både i gigantiske størrelser og mengder. Vi gikk rundt i flere timer med hver sin handlevogn i størrelse XL, som vi fylte med alle slags nødvendige artikler. Sengeklær, kjøkkenredskaper, vaskemidler, toalettsaker, speil, mat, drikke, søppelbøtter - u name it!Men selv om vi handlet mye, så utelot vi det mest elementære, nemlig senger. Siden tirsdag har vi begge sovet på stuen på sovesofaen og feltsengen. To store soverom står foreløpig helt tomme, men vi flytter nok inn der når tiden er inne. Så langt trives vi godt på stuen :)


De siste dagene har vi blitt bedre kjent med området der vi bor, og Berkeley generelt. Flere lokale mener at vi har flyttet til et trygt nabolag, og det til tross for at vi bor like ved People`s park. Dette er en park hvor flerfoldige hjemløse holder til, men det sies at de er harmløse, noe som vi velger å tro på. Adressen vår er forresten 2534 Benvenue Avenue, Berkeley, CA 94704 - vi blir veldig glad for post :) Det er bare noen minutter til blant annet campus, matbutikker, klesbutikker, kafèer, og en park som vi planlegger å sole oss i når det blir enda varmere.


Alt i alt har vi det fortsatt som plommen i egget. Vi har også klart å smiske til oss passordet til naboguttenes trådløse internett, så nå blir det forhåpentligvis hyppigere oppdateringer her på bloggen. Håper at alle dere der hjemme har det fint. God helg så lenge :)

Ps. For de som har prøvd å kommentere innleggene, men ikke fått det til: nå skal alt være i orden - kommentèr i vei ;)

1 kommentar:

  1. Så koselig at dokk har fått fin leilighet! Æg blir så gira av å se bildan dokkers,like før æg bare hoppe på et fly til UTlandet!

    Men en ting dokk ikke har nevnt; Kordan e første inntrykket av det motsatte kjønn over there..:P?

    SvarSlett