søndag 24. januar 2010

Ymse updates

Blogging har stått på vår agenda hver eneste dag den siste uka, men av ulike grunner har det (som dere kanskje har lagt merke til) ikke blitt gjort. Det er ingen hemmelighet at dagene går unna til alt mulig rart her, og samlingen vår av nye inntrykk begynner å bli nokså gedigen. Skal allikevel prøve å gi dere en kort oppsummering.

Som nevnt i forrige innlegg har vi kommet sånn halvveis i gang med skolen. Vi har nå valgt ut og betalt for to fag; Virtual Communities/Social Media og Comparative perspectives on U.S. and European Societies: Culture. I tillegg til disse har vi meldt oss opp til Independent studies på 7 credits, noe som vil si en innlevering på ca 8400 ord. Totalt betalte vi 7225 dollar (ca 42000 norske kroner), så nå er det bare å henge i. Slik vi har forstått det er det "jevnt og trutt"-strategien som gjelder her ved UCB, og ikke den velkjente "skippertak"-strategien som ofte forekommer hjemme ved NTNU. I begge våre fag kreves det oppmøte og deltakelse i forelesningene, ukentlige innleveringer, en-to midterms (da enten som skole- eller hjemmeeksamen), og til slutt en final exam. Med mindre man kun går på skolen for å få utbetalt "studielønn" fra lånekassen og leve livets late dager som sofasliter, sier det seg selv at opplegget på UCB slår NTNU langt ned i støvlene. Takk for det!

For en uke siden gikk vi fra å være to til tre personer her i leiligheten. Vår nye samboers navn er Ben, og han er i Berkeley gjennom samme utvekslingsavtale som oss. Ben har inntatt sofaen på stua, mens vi har hvert vårt rom. Hvor morsom Ben er på en skala fra 1-10 skal dere få høre mer om senere ;)


I tillegg til at vi har fått en ny roomie, har vi også blitt kjent med to amerikanske jenter som bor rett over gangen i blokka vår. De heter Natalie og Jackie og er ivrige studenter ved UCB. På samme måte som vi liker å snakke amerikansk med dem, har de fortalt at de liker vår fantastiske norsk-amerikanske aksent veldig godt. Med andre ord tilfredsstiller vi hverandre, og fint er dèt.

I helgen ble det en del partying in the USA. Torsdag og fredag var vi på enda flere frat partys, da med både røde plastbeger, sake bombing og overstadige 18-åringer som fløy opp og ned mellom etasjene. På lørdag innså vi at vi var oppriktig drittlei av å henge med mennesker som røyker seg totally stoned (ja, det er helt seriøst), og joinet derfor heller noen i klassen på fest og pub. Marihuana er tydeligvis mer normalt her enn hva alkohol er. Den ene foreleseren vår fortalte til og med om et sted man kan dra for å plukke så mye marihuana man bare vil - for en slikk og ingenting. Thumbs down!


For å få alkoholen ut av kroppen, dro vi fredags formiddag ut på en liten spasertur. Bare ti minutter unna gata vår fant vi en sti som førte oss oppover mot et skogsområde. Bare for å være på den sikre siden; her snakker vi oppover med stor O. Stien var i et såpass bratt terreng at vi brukte 30 minutter mer oppover enn vi gjorde nedover. Men siden det var så fantastisk å bevege seg opp mot toppen der, så var det uten tvil verdt det. Å beskrive utsikten derfra vil være klin umulig, det må rett og slett bare oppleves.


Og apropos turgåing... Når vi går rundt omkring iført treningsklær (les: svart tights og hvit treningsjakke) får vi rare blikk, og det til tross for at halvparten av menneskene i omeng bruker joggedress med UCB-logoer all over the place. For noen dager siden spurte mannen bak kassa om vi hadde vært og spilt tennis, og i dag ble jeg (Iris) spurt om jeg drev på med sprint. Selv om det er uvant, så kan vi nok konkludere med at vi liker`e ;)

Håper det ikke blir like lenge til neste oppdatering. Ha en fortsatt fin uke, enn så lenge!

3 kommentarer:

 1. Ååå, jeg å vil på fratpartys:P
  Ser ut som om dere har det helt suverent. Fortsett med det:)

  SvarSlett
 2. thumbs up girls!!Stoooor klem!

  SvarSlett
 3. Altfor langt å lese jenter... hva med stikkordsform? ;)

  SvarSlett