søndag 17. januar 2010

Campus, røde plastbeger og amerikanske gutter

Vi har innsett at vårt hovedgjøremål de kommende månedene muligens har bleknet litt etter at vi ankom California. Så langt har oppholdet vært som en svært spennende og innholdsrik ferie, noe som i og for seg har vært veldig fint. I utgangspunktet er vi "dessverre" ikke her for å feriere, men for å studere, og på fredag ble vi påminnet dette. Da fikk vi for første gang se innsiden av et av byggene på campus, samt at vi fikk bevist at området og avstandene der er legendarisk store. Vi deltok blant annet på et orienteringsmøte angående hvordan dette semesteret kommer til å gå for seg - faglig sett. Som norsk utvekslingsstudent kan man velge èn av tre modeller, og vi begge hadde på forhånd funnet ut hvilken som egner seg best for oss. Vi skal velge to fag à 4 credits, pluss at vi skal ha independent studies som omfatter 7 credits (15 credits er det samme som 30 studiepoeng hjemme i Norge). Sistnevnte er en oppgave på omtrent 8400 ord som skal skrives med veiledning underveis, og det sies at den kan sammenlignes med en bacheloroppgave. Flaks for oss at vi nettopp har levert en annen bacheloroppgave... Jaja, all kunnskap er god kunnskap!


I tillegg til informasjon om det faglige, fikk vi også et lynkurs i hvordan man bør te seg her i Berkeley. Nå vet vi for eksempel at det ikke er særlig lurt å rave rundt i gatene med høy promille, for da kan man plutselig ende opp med 24 timer på glattcelle, en gedigen bot, samt at man kan bli ilagt krav om oppmøte på ukentlige samlinger med AA (anonyme alkoholikere). Her bør man altså legge igjen de norske drikkevanene hjemme, noe som jeg tror at våre foreldre setter stor pris på :)

Og apropos drikkevaner, vi fikk på en måte prøvd ut the american style allerede igår kveld. Etter et hyggelig vors med noen norske medstudenter, spaserte vi bort til området hvor alle fraternity-husene ligger. Selv om vi kom dit så og si etter at festlighetene var over, fikk vi allikevel et inntrykk. Dette inntrykket stemte ca 150% overens med festene som man ser i amerikanske filmer. Røde plastbeger, ping-pong, slitte møbler, geleshots og ymse par som kliner rundt omkring. Vi ble godt mottatt av brødrene i huset, og fikk masse skryt for vårt engelske vokabular - hurra! Promillen holdt seg på et anstendig nivå, og vi ble til slutt fulgt hjem av både studiekamerater og Peter Pan (en amerikaner med kostyme). Hele kvelden gledet våre hjerter :)


Og når vi snakker om hjerter... Noen har etterlyst statusrapport angående guttene her i California, så da må vi gjøre et forsøk på å gi dere en; utseendemessig er standarden lavere enn hjemme i Norge, og da klesstilen inkludert. De går stort sett i formløse pappa-bukser med altfor korte bein, helst med kjedelige overdeler til. Derimot får disse guttene full score på vennlighet og gjestfrihet - aldri opplevd makan! 80 % av guttene (og jentene) her er mørkhudete eller asiatiske, altså en forandring fra Norge. Ellers gleder vi oss veldig til å treffe enda flere gutter (til tross for 90-tallsmoten som regjerer), og vi krysser fingrene for at Valentine`s day kan oppleves på amerikansk vis sammen med en av dem (haha).3 kommentarer:

  1. Hehe,ser dokk har funnet dokk godt til rette der ja...:P!
    Topp det bildet med plastbeger på bordet og en sovende sjel bak i stolen!:D

    Glede mæg til å snakke me dæg ikveld Irispiris:D!

    SvarSlett
  2. bloggen deres er på favorites her også, artig å lese om alt dere har opplevd de første dagene. Jeg og marianne vil også jogge over golden gate! so we will!

    SvarSlett